susperole

Producatori

Contacteaza-ne direct

2.gif

Recomandari

Viziteaza magazinul susperole.ro pe ShopMania

Newsletter

In aceasta sectiune a magazinului de role susperole.ro va oferim cateva sfaturi pentru alegerea rolelor si va vom explica elementele componente ale rolelor (de exemplu ce inseamn rulmenti ABEC).


Rulmenti ABEC - ABEC este prescurtarea de la Annular Bearing Engineering Council si reprezinta o scala standardizata la nivel mondial care se refera la toleranta in invartire a bilelor din rulment. Exista 5 grupe ABEC : 1, 3, 5, 7 si 9. Cu cat sunt dintr-o clasa mai mare inseamna ca rulmentii sunt mai precisi, mai rezistenti si confera o viteza mai mare de rotire. Prin urmare daca doriti role mai rapide sunt recomandabili rulmentii ABEC 7 si, mai ales, ABEC 9, iar restul de clasificari sunt recomandate pentru rolele fitness. Nu toti rulmentii au certificarea ABEC, asta insemnand ca sunt de o calitate slaba, ca un rulment sa fie bun trebuie sa aiba cel putin certificarea ABEC 1. Clasificarea ABEC nu se refera la materialul din care e facut rulmentul.

Marimea (diametrul) rotilor de role - exista mai multe marimi de roti. Atunci cand iti cumperi rolele e bine sa intrebi si despre diametrul rotilor pentru a sti carui stil de patinaj pe role i se preteaza. Marimile se intrepatrund, dar e bine cand iti cumperi rolele sa te asiguri ca diametrul rotilor e in zona ta de interes.

  - d.44–59 mm pentru patinaj agresiv (aggressive skating)

  - d.68–72 mm pentru artistic inline skating.

  - d.47–80 mm pentru hockey pe patine.

  - d.72–90 mm pentru patinaj recreational (role tip fitness)

  - d.84–110 mm pentru role de viteza

Duritatea rotilor de role - este masurata pe scala A (Durometru - unul dintre tipurile de clasificare a duritatii materialelor). Duritatea lor variaza intre 78A-93A (cu cat numarul este mai mare inseamna ca materialul este mai dur, mai rezistent). Rotile cu indice mare sunt mai rapide si mai durabile, iar rotile cu indice mai redus pot avea o aderenta mai buna si poti trece mai usor peste denivelarile din asfalt.

Materialul rotilor: majoritatea rolelor au rotile din poliuretan (PU) cunoscute popular sub numele de "roti de silicon". Ca materiale ele seamana foarte mult doar ca din punct de vedere chimic siliconul se gaseste doar in stare fluida sau rasionoasa in timp ce poliuretanul poate fi si sub forma compact. Alt material folosit in special la rolele mai ieftine este plasticul (polipropilena=PP). Poliuretanul


 

Tipuri de role

Role reglabile - sunt rolele care au calapodul facut astfel incat sa fie reglabil in functie de marimea piciorului. De obicei marimea calapodului la rolele reglabile variaza cu 3 marimi, adica in descrierea lor rolele sunt, de exemplu "Marimea 30-33". Daca nu esti sigur ce marime ti se potriveste, mai ales ca la role e recomandabil sa porti si ciorapi un pic mai grosi pentru o mai buna protectie, e bine sa-ti alegi role reglabile. Vezi aici o oferta de role pentru copii.

Role marimi fixe - sunt rolele a caror marime e fixa, asa cum e si la incaltaminte.

Role agresive - sunt rolele cu roti mici, dedicate patinajului agresiv, in special in skate-park-uri. Vezi video despre "agressive skating"

Role de viteza - sunt rolele cu rotile ce mai mari avand un diametru in jurul a 10 cm. Sunt dedicate celor avansati care prefera un stil de patinaj in viteza. De obicei nu au frana asa ca e nevoie de abilitati bune de patinaj pentru ate putea opri. Vezi video depre rolele de viteza.

Role tip fitness - reprezinta majoritatea rolelor si sunt rolele "clasice", folosite pentru plimbarile de recreere.


AcasaAcasa

Cos  

(empty)

Produse noi

No new product at this time

Publicitate